Na Jesenski tržnici na Barju je vse potekalo odlično. Ljudje so prihajali, si ogledovali izdelke, pokušali, poslušali, kramljali, se smejali, skratka, zgledalo je, kot da so vsi veseli. Nakar pristopi do naju gospa. Pove, da je iz novic in da dela prispevek o tržnici. Razloživa ji, kaj vse je Fržek. Fržek je fižol, Fržek je pražena čebula, Fržek je fižol in pražena čebula skupaj, zmešana, in namazana na kruh. Fržek so tudi bučna semena s fižolom, ali pa olive, hren in suhi paradižniki. Gospa si pridno zapisuje vse, kar rečeva, in slika stojnico. In naju. In namaze. Ko pove, da je iz Slovenskih novic, se razveseliva; najbolj bran časopis, odlično. Potem pa reče: "Vaju bom raje posebej omenila v sekciji Okusi." In potem sva čakali sredo, sredo 25.10.2017. In ko je prišla, sva si hitro priskrbeli izvod, doma prelistali časopis in nekje proti koncu zagledali celo stran s slikami in opisi Fržka. To je bila radost.